آزمایشات اولیه واکسن بالقوه میتواند در ماه آوریل آغاز شود، اما روند آزمایش و تاییدیهها حداقل یک سال به طول میانجامد.
مدرنا (MRNA) روز دوشنبه در بیانیهای اظهار داشت: اولین دسته واکسن کروناویروس جدید آن با نام mRNA-1273 به موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی (NIAID) ارسال شده است.
سهام این شرکت که در نزدیکی بوستون قرار دارد، روز سه شنبه در نیویورک با 15 درصد افزایش معامله شد.
مدرنا گفت: اولین ویالهای واکسن آزمایشگاهی در یک مطالعه فاز 1 برنامه ریزی شده در ایالات متحده استفاده میشود، که به طور معمول شامل آزمایش واکسن بر روی تعداد کمیاز انسانهای سالم است.
آنتونی فاوسی، مدیر NIAID گفت: آزمایش بالینی میتواند تا پایان ماه آوریل آغاز شود، "اولین قدم" در تهیه بالقوه یک واکسن برای استفاده.
وال استریت ژورنال که نخستین بار گزارش پیشرفت این بیماری را انجام داد، گفت که دو دوز واکسن بر روی داوطلبان آزمایش میشود تا ببینیم آیا پاسخ ایمنی ایجاد میکند که در برابر ویروس محافظت میکند یا خیر. فوچی به سیانان گفت 45 نفر در آزمایش شرکت خواهند کرد.
حتی اگر کارآزمایی بالینی موفقیت آمیز باشد، قبل از اعاده واکسن به طور گسترده لازم است آزمایشهای بیشتر و تاییدیههای نظارتی لازم باشد.
مقامات بهداشتی و شرکتهای داروسازی در سراسر جهان برای شناسایی روشهای درمانی یا واکسن برای کمک به مبارزه با کروناویروس که بیش از 80 هزار نفر در سراسر جهان به آن مبتلا شده اند، با سرعت بسیار زیاد کار میکنند.
فوچی پیش از این به CNN گفته بود که محققان میتوانند روند آزمایش واکسن را به دنبال یک آزمایش موفقیت آمیز در فاز 1 در تلاش برای جلوگیری از گسترش ویروس تسریع کنند.
وی روز سه شنبه گفت، اما حتی وقتی با سرعت "اضطراری" پیش بروید، حداقل یک سال یا 18 ماه یک واکسن برای استفاده در دسترس نخواهد بود.
مدرنا تنها شرکت دارویی نیست که امیدوار است ایمنی برای ویروس پیدا کند.
غولهای داروسازی جانسون و جانسون (JNJ) و GlaxoSmithKline (GLAXF) بر روی واکسن کار میکنند، همانطور که دانشمندان دولتی شامل برخی از آنها در NIAID هستند.
سهام در Gilead (GILD) روز دوشنبه پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که یکی از داروهای آن به نام Remdesivir، علائم کمک به معالجه کروناویروس را نشان میدهد، 5٪ افزایش یافت.
در حالی که واکسن آزمایشی تولید شده توسط مدرنا هنوز اثبات نشده است، سرعتی که در آن ایجاد شده نشان دهنده دستیابی به موفقیت است.
طبق گفته مدرنا، این واکسن در طی 42 روز از زمان دریافت شرکت اطلاعات ژنتیکی در مورد کرونا ویروس تهیه شده است.
با مقایسه، محققان حدود 20 ماه طول کشیدند تا آزمایشهای انسانی واکسن برای SARS ، کروناویروس قدیمیتر را شروع کنند.
واکسن mRNA
مدرنا هنوز با استفاده از بستر فناوری mRNA خود، واکسن اثبات شده تولید نکرده است، هدف از این کار ساختن داروهایی است که سلولهای بدن را هدایت میکنند تا پروتئینهایی را برای جلوگیری یا مبارزه با بیماری تولید کنند. این ماده از اسید ریبونوکلئیک مسنجر، یک مولکول برای عملکرد صحیح سلولهای بدن استفاده میکند.
به گفته سخنگوی این شرکت، این فن آوری از آزمایشات فاز 1 در شش واکسن مختلف نتیجه مثبت گرفته است که یکی از آنها در حال حاضر در آزمایش فاز 2 است.
براساس گفتههای بنیاد بهداشتی PHG، رویکرد mRNA میتواند واکسنها را سریعتر و با هزینه کمتری نسبت به روشهای سنتی تولید کند.